1627. livets glädje, för vem?

"Vi får inte ta bort det som handlar om vardagens och festens glädjerika flört, nåt litet halvfulla farbrors tafsning som inte är illa menat, det är livets smuts och livets glädje att göra bort sig" - Erik Hörstadius 

Här har vi ett klassiskt exempel när man ska prata om problemet i samhället och kvinnors upplevelser förminskas. Det är "livets smuts och livets glädje att göra bort sig" - alltså du menar att det är ok om man inte menade något illa? Helt jävla ärligt så handlar det här inte om MÄNNENS upplevelse av händelsen, det handlar om kvinnans upplevelse, som nu än en gång förminskas för att det är ju "livets glädje" att tafsa lite och göra bort sig?

Seriöst Erik? Gå hem och tänk om, dina döttrar kommer inte att tacka dig för det här.

(Du hittar klippet och artikeln om du klickar här!)

 
Det här är exakt hur det är i samhället. Erik är ett exemplariskt exempel på hur män - även många som anser sig vara feminister eller "öppensinnade" och snälla - faktiskt TAR ÖVER, tar  sig friheten att ta över konversationer, debatter och diskussioner, för att få det att handla om dem istället för det verkliga problemet.
 
Öppet brev till dig Erik:
Det handlar inte om hur kul det kan vara att "råka" tafsa på en kvinna/annan persons kropp eller gå "lite för långt" när du är full. Det handlar om strukturerna i samhället som gör att det där var "okej" från första början.
Livets smuts Erik, det är män som inte kan hålla händerna i skack, som tror att de har rätten, och som VET att de har möjligheten och makten att ta sig friheten till en annan människas kropp.
Det är dessa strukturer som feminism vill bekämpa och förändra, och det är faktiskt män som du som hindrar oss från att förändra dem.
 
Här är förövrigt bra läsning för er som fortfarande inte fattar vad vi menar, eller helt enkelt bara vill ha lite mer kött på benen om du hamnar i en diskussion om "livets glädje".
 

Kommentera här: